Je tu sezóna diviny: Ragú z diviaka
Chystajte si recepty z diviny. Sezóna lovu je tu.
Príprava: 12 hodín
Obtiažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
1 000 g diviačieho mäsa
cesnak tymian
120 g mrkvy
60 g zeleru
20 g cibule
soľ
mleté čierne korenie
1 PL rajčinového pretlaku
bobkový list
čučoriedky
klinčeky
500 ml červeného vína
4 PL oleja
200 g šampiňónov
20 g masla
1 PL Podravky
Postup:
1. Mäso pokrájame na kúsky, posypeme korením, pridáme Podravku, zalejeme vínom a prikryté necháme cez noc odstáť.
2. Zeler, mrkvu a cibuľu pokrájame na kocky. Marinádu zlejeme a vysušené mäso opečieme na horúcom oleji tak, aby zbelelo. Pridáme pokrájanú zeleninu, okoreníme, osolíme a krátko opečieme. Pridáme rajčinový pretlak, bobkový list, čučoriedky, klinčeky a zalejeme marinádou. Ak nie je obsah zaliaty tekutinou, pridáme vodu. Premiešame a varíme pokým mäso nezmäkne.
3. Na masle osmažíme pokrájané šampiňóny, posolíme ich a k ragú pridáme krátko pred podávaním. Ako prílohu podávame halušky a brusnice.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK