Ako je to s divinou
Telu prospieva, ale konzumovať ju musíme s mierou.
Telu prospieva, ale s mierou
Sčítanejší labužníci divinu vyhľadávajú, je veľmi dobre stráviteľná, obsahuje málo tuku a purínových látok a veľké množstvo zdraviu prospešných prvkov - vápnika, fosforu, železa, vitamínov A a B a nenasýtených mastných kyselín, ktoré prispievajú k prevencii cievnych ochorení. Menej dôverčiví pripomínajú, že šľachtická choroba dna bola z veľkej časti spôsobená nadmernou konzumáciou mäsa z diviny. Ako vždy platí - konzumovať, ale s mierou, najmä čo sa týka vnútorností.
S čím chutí najviac
K dusenej zverine s omáčkou (šípkovou, brusnicovou, smotanovou alebo inou) podávame jemné žemľové knedle, dusenú ryžu či zemiakové krokety. K pečenej zverine potom dusenú ryžu alebo opekané zemiaky, ktoré dopĺňame pikantnejším kompótom.
Náš tip: Poľovnícka štrúdľa
Očistené odrezky z diviny ochutíme akýmkoľvek korením na mäso, osolíme a pridáme štipku šalvie. Upečieme, pomelieme s trochou údeného bôčika, premiešame, zabalíme do lístkového cesta a upečieme ako klasickú štrúdľu.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK