Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Jelení rezeň v ginovo-smotanovej omáčke

Recepty

Aj divinu môžeme pripraviť ako minútku.

Príprava: 15 minút

Varenie: 10 minút
Obťažnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g jelenieho chrbta bez kosti
2 červené grapefruity
1 šalotka
100 g masla
20 g hladkej múky
20 ml ginu
200 ml smotany
100 ml bieleho vína
100 ml vývaru z diviny (hovädzieho vývaru)
soľ
mleté čierne korenie
olej

Postup:
1.
Mäso očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, okoreníme a obalíme v múke.
2. Prudko opečieme na oleji, pridáme šalotku, maslo zapeníme, pridáme biele víno, gin, vývar, po prevarení pridáme smotanu a dochutíme.
3. Pred podávaním vložíme vyfiletovaný grapefruit (mesiačiky bez šupky) a podávame.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha