Recept: Grilované krevety s citrónom a prosciuttom
Na večierok skúste pripraviť tapas.
Príprava: 30 minút
Potrebujeme:
0,5 kg veľkých lúpaných kreviet
šťavu z citróna
100 g tenkých plátkov prosciutta
100 g cherry rajčiniek
soľ
čierne korenie
extra panenský olivový olej
čerstvé šalátové listy na ozdobu
Postup:
1 Plátky prosciutta a polovičky cherry rajčiniek poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rozohriatej rúry na 200 stupňov piecť dochrumkava - asi 10 minút.
2 Očistené krevety ochutíme soľou a čiernym korením. Na rozpálenú panvicu nalejeme olivový olej, položíme krevety a restujeme asi 3 minúty z oboch strán. Na záver pokvapkáme citrónom.
3 Na tanier položíme kúsky šalátu, na ne dáme krevety, chrumkavé prosciutto a pečené cherry rajčinky.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Marcel Ihnačák, executive chef hotela Double Tree by Hilton
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu