Staré dobré jaternice - takto ich pripravíte
Jaternice sú typickou zabíjačkovou pochúťkou. Dokážeme si ich však pripraviť aj bez rozštvrteného prasaťa na dvore. Ako?
Staré dobré jaternice
Suroviny:
- 400 g bravčového kolena
- 400 g bravčovej hlavy
- 200 g bravčovej pečene
- 200 ml vývaru
- 200 g žemlí
- 200 g ovaru
- 200 g kože
- 40 g majoránu
- 50 g soli
- čierne korenie
- strúčik cesnaku
- mletý muškátový kvet
- mleté nové korenie
Postup:
1. Všetko mäso uvaríme a zomelieme. Žemle nakrájame, prelejeme vývarom a tiež zomelieme.
2. Zmiešame, osolíme, pridáme korenie a dôkladne premiešame. Hustotu regulujeme vývarom alebo žemľou.
3. Naplníme do čriev, uzavrieme špajľami a zvoľna povaríme asi 20 minút.