Presunúť na hlavný obsah

Staré dobré jaternice - takto ich pripravíte

Recepty

Jaternice sú typickou zabíjačkovou pochúťkou. Dokážeme si ich však pripraviť aj bez rozštvrteného prasaťa na dvore. Ako?

Staré dobré jaternice

Suroviny:
- 400 g bravčového kolena
- 400 g bravčovej hlavy
- 200 g bravčovej pečene
- 200 ml vývaru
- 200 g žemlí
- 200 g ovaru
- 200 g kože
- 40 g majoránu
- 50 g soli
- čierne korenie
- strúčik cesnaku
- mletý muškátový kvet
- mleté nové korenie

Postup:

1. Všetko mäso uvaríme a zomelieme. Žemle nakrájame, prelejeme vývarom a tiež zomelieme.

2. Zmiešame, osolíme, pridáme korenie a dôkladne premiešame. Hustotu regulujeme vývarom alebo žemľou.

3. Naplníme do čriev, uzavrieme špajľami a zvoľna povaríme asi 20 minút.