Kávové prekvapenie - skúste kávu Violette
Vyskúšajte niekoľko našich tipov na skvelé kávové nápoje. Len nezabudnite, že káva odvodňuje organizmus, preto by k šálke kávy mal automaticky patriť aj pohár čistej vody.
Káva Violette
Potrebujeme:
- 5 cl bielej čokolády
- 2 cl fialkového sirupu
- 100 ml mlieka
- 7 g kávy Julius Meinl
Postup:
1. Do vyššieho skleneného pohára nalejeme bielu čokoládu, na to fialkový sirup, cez lyžičku prilejeme mlieko.
2. Opäť pomaly prilievame pripravené espresso. Vyšľahaná pena z mlieka tvorí poslednú vrstvu, ktorú môžeme ozdobiť lupeňmi z fialky.
V tomto nápoji sa snúbi harmónia vône a chuti. Konkuruje tak estetickému zážitku z dobre servírovaného jedla. Jeho chuť splní aj najnáročnejšie očakávania.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: Julius Meinl