Panenka plnená klobásovým mäsom - maškrta pre chlapa!
Mäsové špeciality chutia najmä mužom. Nehovoriac o tých zabíjačkových.
Nasledujúci recept je však kombináciou chutí, ktorá uspokojí celú rodinu a jej mlsné jazýčky. Vyskúšajte ho.
Pečená panenka s klobásovou plnkou
Suroviny:
- 300 g bravčovej panenky
- 100-150 g ochuteného klobásového mäsa
- soľ
- mleté čierne korenie
- bravčová masť
- voda
Postup:
1. Do umytej a osušenej bravčovej panenky urobíme kapsu, ktorú naplníme klobásovým mäsom. Plníme tak, že mäso tlačíme do otvoru a panenkou hýbeme na jednu a druhú stranu, aby sa klobásového mäsa zmestilo čo najväčšie množstvo.
2. Jemne osolíme a okoreníme, podlejeme vodou a do mäkka upečieme.
3. Podávame s chlebom, rôzne upravenými zemiakmi, zeleninovým šalátom alebo kyslou uhorkou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Miroslav Vanko, šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu