Presunúť na hlavný obsah

Ponúknite návšteve kávové špeciality - 3 x recept!

Recepty

V sychravom jesennom počasí dobre padne chutný teplý nápoj. Vykúšajte niekoľko tipov na skvelé kávové nápoje, ktorými určite ohúite aj víkendových hostí.

Karibský tanec

Potrebujeme:
- 4 cl rumu
- 7 – 14 g kávy Julius Meinl
- 2 cl kokosového sirupu
- 2 cl citrónového sirupu
- 100 ml mlieka

Postup:
1. Do vysokého skleneného pohára zmiešame citrónový a kokosový sirup Monin. Pridáme niekoľko kociek ľadu a poriadne pretrepeme.
2. Vyšľaháme mlieko na penu a nalejeme ho na zmiešané sirupy.
3. Pripravíme si jedno alebo dve ristrettá a pomaly cez lyžičku ich nalejeme na spenené mlieko. Ak chceme dodať nápoju alkoholový nádych, pridáme rum.

Ide o studený drink, ktorý však nikoho nenechá chladným.

Mária Antoinetta

Potrebujeme:
- 5 cl tmavej čokolády
- 2 cl levanduľového sirupu Monin
- 100 ml mlieka
- 14 g kávy Julius Meinl
- 3cl likéru Amaretto

Postup:
1. Na spodok skleneného pohára nalejeme tmavú čokoládu, môže byť roztopená nad parou.
2. Mlieko vyšľaháme na penu a zmiešame s levanduľovým sirupom Monin. Nalejeme na prvú vrstvu čokolády.
3. Pripravíme si dvojité espresso a nalejeme ho nakoniec. Chuť okorení, ak na záver pridáme likér Amaretto.

Tomuto rezkému nápoju, kde sa snúbi viacero chutí i vôní, dala meno dcéra Márie Terézie a neskoršia manželka francúzskeho kráľa.

Napoleon

Potrebujeme:
- 4 cl citrónového sirupu Monin Tarte
- 1 smotana na šľahanie
- 7 g kávy Julius Meinl

Postup:
1. Príprava je veľmi jednoduchá. Ide vlastne o klasické espresso so šľahačkou, len trocha inak. Smotanu na šľahanie vylejeme do šľahačkovej fľaše a prilejeme 4 cl citrónového sirupu, najlepšie Monin Tarte Citron Sirup.
2. Do nižšej šálky pripravíme espresso Julius Meinl. Na vrch podávame pripravenú šľahačku, ktorá získa charakteristickú vôňu a nevídanú chuť.

Klasikou sa nikdy nič nepokazí, ale mierne oživenie spríjemní osvedčenú pohodu pri dúškoch voňavej kávy. Kvapka citrónového sirupu dodá Napoleonovi nečakaný šmrnc.