Presunúť na hlavný obsah

Knedličky s oškvarkami a kyslou kapustou - pripravte si dobrotu doma

Recepty

Knedličky s oškvarkami a kyslou kapustou - pripravte si dobrotu aj u seba doma.

Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou

Suroviny:
- 500 g múčnych zemiakov
- 2 žĺtky
- 50 g maizeny
- 100 g krupice
- 150 g oškvarkov
- cesnak
- petržlenová vňať
- 500 g kvasenej kapusty
- 50 g slaniny
- rasca
- pažítka
- muškátový kvet

Postup:
1. Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu. Dochutíme muškátovým kvetom a formujeme knedličky s oškvarkovou plnkou. Varíme v osolenej vode asi 15 minút.

2. Oškvarková plnka: oškvarky posekáme, pridáme mäkké maslo, cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Formujeme malé guľôčky, ktoré dáme do mrazničky zamrznúť, aby sa lepšie točili so zemiakovým cestom.

3. Kyslú kapustu uvaríme s opraženou slaninou a rascou a mierne zahustíme. Podávame s rascovou výpekovou omáčkou, guľky posypeme nasekanou pažítkou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Miroslav Vanko, šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu