Presunúť na hlavný obsah

Recept: Kŕmená husacia pečeň s tukom a chlebom

Recepty

Pochúťka pre celú rodinu na slávnostne prestretý stôl.

Príprava: 10 minút

Varenie: 25-30 minút
Obtiažnosť: 1

Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g kŕmenej husacej pečene
1 000 g
husacieho tuku
morská
soľ
mleté čierne korenie

Postup:
1. Kŕmenú husaciu pečeň vložíme do tuku, pomaly varíme na miernom ohni asi 25 - 30 minút podľa veľkosti. Hotovú vytiahneme.
2. Pečeň nakrájame na plátky, dochutíme morskou soľou, korením  a prelejeme tukom. Podávame s chlebom.

Tip na víno
Devín 2010

sladké
Prekrásny a aromatický takmer učebnicový Devín. Nádherne ovocné víno, plné hrozienok, kvetov a jemne muškátovej arómy. Veľmi vydarené slamové víno z ročníka 2010. Vlaňajšok suchým vínam veľmi neprial, kyselinky sa v nich ustavične bili, nie a nie skončiť. Sladké vína však vyšší obsah kyselín povzniesol na novú úroveň a dal im nepoznanú sviežosť.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha