Presunúť na hlavný obsah

Päť vecí, ktoré potrebujeme pri vianočnom pečení

Recepty

Čas príprav vianočných sladkostí a dezertov sa začína už pár týždňov pred Štedrým dňom.

Najmä čajové pečivo a medovníčky totiž musia odstáť, zmäknúť. Možno sa do pečenia v týchto dňoch chystáte pustiť aj vy. Viete, čo určite budete potrebovať?

Čokoláda.
Patrí priamo do pripravovaných sladkých dobrôt alebo sa používa na vyšperkovanie vianočných produktov, napríklad ako poleva.

Vanilkový cukor.
Nechýba prakticky v žiadnej sladkosti, ktorá má prívlastok vianočná, a jeho typická aróma sa vznáša nad vianočným stolom.

Mandle.
Ich charakteristická horká chuť jednoducho patrí k Vianociam, uplatní sa v pečených alebo nepečených pochúťkach.

Rum.
Nech už rum alebo um, v každom prípade ochucuje mnohé pečené i nepečené, čo sa počas sviatkov objaví v našom sladkom jedálnom lístku.

Šľahač.
Ručný alebo elektrický, v modernej domácnosti nevyhnutný pri výrobe snehu z bielkov či vymiešaní rôznych ingrediencií pri príprave cukroviniek a múčnikov.

Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK