Presunúť na hlavný obsah

Zasnežené medovníčky - takto si pripravíte vianočné pečivo

Recepty

Medovníčky sú neodmysliteľnou súčasťou nádielky na vianočnom stole. Už ste nejaké piekli? Ak nie, skúste to s naším receptom.

Zasnežené medovníčky

Potrebujeme:
- 6 vajec
- 300 g medu
- 300 g práškového cukru
- 200 g masla
- 1 000 g hladkej múky
- 1 perníkové korenie
- 20 g sódy bikarbóny

Bielková poleva na ozdobovanie:
- 1 bielok
- 150 g práškového cukru

Postup:
1. Vajcia vyšľaháme s cukrom potom pridáme ostatné prísady a necháme odležať prikryté vlhkou utierkou do druhého dna. Potom vykrajujeme medovníčky hrubé 4 mm
pečieme pri 160 °C.
2. Poleva: Bielok vyšľaháme dotuha, po lyžiciach pridáme preosiaty cukor a šľaháme ešte 10 minút. Polevu dáme do papierového alebo celofánového kornútika a môžeme zdobiť.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Dezerty pripravila: Mária Miklovičová, šéfcukrárka Grand restaurantu v Piešťanoch
Foto: Robert Huttner pre Pravdu