Škola varenia: Roládky s karamelovým krémom
Nie každá gazdinká zvládne pripraviť komplikovanejší dezert. S našimi radami by sa vám to však mohlo podariť.
Škola varenia: Roládky s karamelovým krémom
Potrebujeme:
Cesto:
- 5 vajec
- 6 PL kryštálového cukru
- 3 PL kakaa
- 2 PL múky
Karamelová plnka:
- 170 g kryštálového cukru
- 250 ml smotany 33 %
- 250 g masla
- marcipán a lieskovce do roládiek
Postup:
1. Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor, chvíľu šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Jemne zašľaháme žĺtky, kakao a múku. Pečieme pri 200 °C asi sedem minút.
2. Karamelová plnka: cukor necháme upáliť na karamel, pridáme smotanu a necháme vychladnúť. Nakoniec pridáme dopenista vyšľahané maslo.
3. Upečený plát rozkrojíme na dve časti, každý natrieme krémom. Na spodnú časť nasypeme posekané lieskové oriešky a nakrájaný marcipán, potom zvinieme do malej roládky a necháme stuhnúť. Nakoniec pokrájame.