Prichystajte na vianočný stôl drobné slané pečivo
Slané pečivo je nutnosťou na vianočnej tabuli. Celkom jednoducho, podľa nášho receptu, ich môžete pripraviť aj vy.
Drobné slané pečivo
Potrebujeme:
- 500 g hladkej múky špeciál
- 2 palmaríny
- 3 žĺtky
- 2 KL soli
- 50 ml vlažného mlieka
- 1 KL kryštálového cukru
- 1 kocka droždia
- vajce na potretie
- sezam, rasca alebo mak na posypanie
Postup:
1. Z múky, palmarínu, žĺtkov a soli vypracujeme cesto, do ktorého pridáme kvások. Cesto na pomúčenej doske hneď rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Čím je formička menšia, tým je pečivo krajšie.
2. Vykrojené pečivo ukladáme tesne vedľa seba na plech posypaný soľou. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom, rascou alebo makom. Pečieme pri 180 stupňoch asi trinásť minút.