Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Haruľové lievance na špenáte

Recepty

Ak máte chuť na netradičnú "štefánsku" pochúťku, skúste to napríklad s našimi lievancami so špenátom.

Suroviny:

- 250 g zemiakov
- 15 g soli
- 112 g cesnaku
- 160 g hladkej múky
- 200 ml mlieka
- 1 g majoránu
- 250 ml oleja
- 220 g špenátu
- 110 g mladej cibuľky
- 150 ml šľahačkovej smotany

Postup:

1. Očistené zemiaky postrúhame, pridáme vajcia, hladkú múku, cesnak, soľ, mlieko a majorán, urobíme cesto a lievance pomaly pražíme na oleji do zlatista

2. Špenátová plnka: Na oleji speníme mladú cibuľku, pridáme cesnak, soľ a umytý špenát. Nakoniec varíme so šľahačkovou smotanou.

3. Servírujeme prekladaním lievanca a špenátu, ozdobíme bazalkou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Dezerty pripravila: Marián Kupco, gastromanažér hotela Carmin v Pezinku
Foto: Robert Huttner pre Pravdu