Škola varenia: Haruľové lievance na špenáte
Ak máte chuť na netradičnú "štefánsku" pochúťku, skúste to napríklad s našimi lievancami so špenátom.
Suroviny:
- 250 g zemiakov
- 15 g soli
- 112 g cesnaku
- 160 g hladkej múky
- 200 ml mlieka
- 1 g majoránu
- 250 ml oleja
- 220 g špenátu
- 110 g mladej cibuľky
- 150 ml šľahačkovej smotany
Postup:
1. Očistené zemiaky postrúhame, pridáme vajcia, hladkú múku, cesnak, soľ, mlieko a majorán, urobíme cesto a lievance pomaly pražíme na oleji do zlatista
2. Špenátová plnka: Na oleji speníme mladú cibuľku, pridáme cesnak, soľ a umytý špenát. Nakoniec varíme so šľahačkovou smotanou.
3. Servírujeme prekladaním lievanca a špenátu, ozdobíme bazalkou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Dezerty pripravila: Marián Kupco, gastromanažér hotela Carmin v Pezinku
Foto: Robert Huttner pre Pravdu