Rady do kuchyne na nezaplatenie
Radíme, ako si zjednodušiť prácu v kuchyni.
Dve muchy naraz
Poriadne zemiakové placky musia voňať cesnakom. Aby bola vôňa i chuť rovnomerná, vložíme do vykrojeného zemiaka strúčik cesnaku a oboje nastrúhame spoločne. Podarí sa nám tak urobiť dva úkony naraz. A ešte rada: veľmi rýchlo nastrúhame zemiaky na strojčeku na strúhanie rožkov.
Ako hreje mikrovlnka
Keď varíme v mikrovlnnej rúre, väčšie kúsky potravín sa varia dlhšie ako menšie, preto ich kladieme k okrajom nádoby. Pre lepší výsledok rozdelíme jedlo na porcie tak, aby mali rovnakú veľkosť a tvar. Navyše vykostené mäso sa pripravuje rýchlejšie a rovnomernejšie ako mäso s kosťou.
Keď je omáčka riedka
Na zahusťovanie omáčok môžeme použiť múčne maslo. Kopcovitú lyžicu múky zmiešame s lyžicou masla a vyformujeme guľku. Tú vložíme do vriacej omáčky a za stáleho miešania rozpustíme.
S panvicou opatrne
Panvica sa môže zlým zaobchádzaním zdeformovať. Aby sme tomu predišli, prázdnu panvicu nikdy neprehrievame. Pred čistením ju vždy necháme vychladnúť na izbovú teplotu, k deformovaniu dochádza najčastejšie pri styku horúcej panvice so studenou vodou.
Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK