Presunúť na hlavný obsah

Recept: Grilovaná šťuka na bylinkách

Recepty

Máme za sebou vianočnú klasiku - kapra a šalát. Ale výborná je aj šťuka.

Tomáš Zapletal, šéfkuchár reštaurácie ParCafe v Bratislave

"Slovenské vianočné menu nie je len klasika - kapor a šalát, ale veľmi dobrá ryba je aj šťuka. Ja mám však rád aj iné vianočné jedlá, napríklad španielske."

Príprava: 30 minút
Varenie: 90 minút
Obťažnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g filiet zo šťuky
1 vetvička byliniek (tymian, rozmarín)
cesnak
soľ na dochutenie
mleté čierne korenie
50 ml olivového oleja

Zemiakový šalát:
600 g zemiakov
150 g majonézy
100 g mrkvy
50 g hrášku
kôpor na ozdobu
petržlenová vňať

Postup:
1.
Šťuku opečieme na panvici s bylinkami a cesnakom. Potom ju dáme piecť do rúry na osem minút pri 180 stupňoch.

2. Zemiakový šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, pokrájame, pridáme zeleninu, osolíme, okoreníme, vložíme majonézu a posekanú petržlenovú vňať. Premiešame a necháme odležať štyri hodiny v chlade. Ozdobíme kôprom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Jedlo pripravil: Tomáš Zapletal, šéfkuchár reštaurácie ParCafe v Bratislave
Text a foto: magazín Varecha