Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Grilovaný jahňací chrbát s cícerovým pyré

Recepty

Skúste použiť netradičné mäso s netradičnou prílohou.

Príprava: 30 minút

Pečenie: 10-12 minút
Obťažnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
1 000 g jahňacích koruniek (karé s kosťou)
10 g byliniek
2 strúčiky cesnaku
400 g cícera
100 g čerstvého špenátu
1 g šafranu
200 ml tokajského vína

Postup:
1.
Jahňacinu opláchneme, pridáme bylinky, cesnak a naložíme do oleja. Potom pomaly opečieme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 10-12 minút.

2. Cícerové pyré: cícer uvaríme vo vývare, pridáme šafran, uvarený scedíme a rozmixujeme s olivovým olejom.

3. Špenát opražíme na olivovom oleji a cesnaku. Servírujeme s omáčkou, ktorú pripravíme tak, že do výpeku prilejeme víno a necháme ho odpariť.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha