Škola varenia: Grilovaný jahňací chrbát s cícerovým pyré
Skúste použiť netradičné mäso s netradičnou prílohou.
Príprava: 30 minút
Obťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
1 000 g jahňacích koruniek (karé s kosťou)
10 g byliniek
2 strúčiky cesnaku
400 g cícera
100 g čerstvého špenátu
1 g šafranu
200 ml tokajského vína
Postup:
1. Jahňacinu opláchneme, pridáme bylinky, cesnak a naložíme do oleja. Potom pomaly opečieme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 10-12 minút.
2. Cícerové pyré: cícer uvaríme vo vývare, pridáme šafran, uvarený scedíme a rozmixujeme s olivovým olejom.
3. Špenát opražíme na olivovom oleji a cesnaku. Servírujeme s omáčkou, ktorú pripravíme tak, že do výpeku prilejeme víno a necháme ho odpariť.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha