Recept: Prípitok z čili krídeliek
Netradične servírované silvestrovské pohostenie.
Marinovanie: 2 hodiny
Obťažnosť: 2
Pre 10 osôb potrebujeme:
500 g kuracích krídiel
kúsok čerstvého zázvoru
soľ
čili
mletá škorica
olivový olej
mletá červená paprika
zväzok čerstvého koriandra
mladá cibuľka
1 konzerva (250 g) lúpaných rajčín
1 PL vývaru
150 g arašidov
Postup:
1. Arašidy nasucho opečieme na panvici. Olivový olej, trochu strúhaného zázvoru, rajčiny, mletú papriku, polovicu arašidov, soľ, cukor, čili, škoricu, vývar a korenie vymixujeme ponorným mixérom najemno. Pridáme posekaný koriander a mladú cibuľku a necháme odstáť, kým sa rozležia a spoja chute. Prípadne potom dochutíme.
2. Krídelká očistíme, osolíme, ochutíme čili a zázvorom a necháme v oleji marinovať aspoň 1,5 hodiny. Potom krídelká osušíme, obalíme v múke a vypražíme.
3. Do pohára naservírujeme trocha chladnej omáčky, dáme dve krídelká, posypeme koriandrovou vňaťou a praženými arašidmi.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha