Presunúť na hlavný obsah

Recept: Smotanový puding s veselými jahodami

Recepty

Novoročné menu podporte veselým dezertom.

Príprava: 30 minút

Chladenie: 8 hodín
Obťažnosť: 2

Pre 10 osôb potrebujeme:
1 000 ml 33-percentnej šľahačkovej smotany
12 plátkov želatíny
vanilkový struk
cukor
pomarančová kôra
1 celá škorica
500 g jahôd
100 ml campari
pomarančová šťava
medovka

Postup:
1.
Smotanu zahrejeme, ale nevaríme. Pridáme dreň z vanilkového struku, cukor podľa chuti, škoricu a pomarančovú kôru (musí to byť dostatočne sladké).
2. Do trochy vody na 10 minút namočíme želatínu, potom ju vo vodnom kúpeli rozpustíme a cez sitko za stáleho miešania precedíme do smotany. Ponalievame do formičiek alebo pohárikov a necháme dobre vychladnúť.
3. Jahody umyjeme, nakrájame na plátky alebo kocky, dáme do misky a marinujeme v campari zmiešanom s postrúhanou pomarančovou kôrou, šťavou a posekanou medovkou. Podľa potreby dochutíme cukrom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha