Presunúť na hlavný obsah

Recept: Mäsové ihly v cestovinovom šaláte

Recepty

Ani po sviatkoch nemusíte zanevrieť na dobré jedlo.

Príprava: 40 minút

Varenie: 45 minút
Obťažnosť: 1

Pre 6 - 8 osôb potrebujeme:
500 g kuracích pŕs alebo bravčovej panenky
500 g krátkych cestovín (mušličky, špirály, ale môžu byť aj tortellini)
soľ
mleté čierne korenie
cukor
100 g mrazeného hrášku
mladá cibuľka
čerstvá paprika (1 červená, 1 žltá)
250 g jogurtu
200 g majonézy
šťava z 1 citróna
2 vajcia
olej
soľ
múka
strúhanka alebo kukuričné lupienky

Postup:
1. Cestoviny uvaríme takmer domäkka, zeleninu nakrájame na rovnaké kúsky (veľké asi ako hrášok).
2. Zeleninu, cestoviny, jogurt a majonézu zmiešame, ochutíme soľou, cukrom, korením a citrónovou šťavou.
3. Mäso nakrájame na rovnaké kúsky, osolíme a obalíme ako klasické rezne a vypražíme do zlatova. Napicháme ich na krátke špajdle.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha