Škola varenia: Lososová terinka s kaviárom, jogurtom a žeruchou
Jednoduché a efektné pohostenie pre vašich priateľov.
Príprava: 40 minúz
Obťažnosť: 2
Pre 10 osôb potrebujeme:
500 g údeného lososa
500 g bieleho jogurtu
7 plátkov želatíny
soľ
korenie
citrónová šťava
1 téglik žeruchy
čerstvý kôpor
lososový kaviár
Postup:
1. Plátky želatíny namočíme v miske s trochou studenej vody. V inej miske ochutíme jogurt soľou, korením, citrónovou šťavou, môžeme pridať trochu práškového cukru. Namočenú želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli a cez sitko za stáleho miešania pridáme do zmesi jogurtu.
2. Formu vyložíme potravinárskou fóliou, dáme do nej plátky lososa, nalejeme prvú vrstvu jogurtu, posypeme posekaným kôprom a žeruchou, preložíme kúskami lososa, navrstvíme ďalšiu vrstvu jogurtu a vrch prekryjeme lososom, ktorý prečnieva cez okraje.
3. Dáme na noc do chladničky a potom nakrájame. Podávame s trochou kaviáru, kyslejším ovocím a čerstvým pečivom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha