Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Lososová terinka s kaviárom, jogurtom a žeruchou

Recepty

Jednoduché a efektné pohostenie pre vašich priateľov.

Príprava: 40 minúz

Tuhnutie: 5-6 hodín
Obťažnosť: 2

Pre 10 osôb potrebujeme:
500 g údeného lososa
500 g bieleho jogurtu
7 plátkov želatíny
soľ
korenie
citrónová šťava
1 téglik žeruchy
čerstvý kôpor
lososový kaviár

Postup:
1.
Plátky želatíny namočíme v miske s trochou studenej vody. V inej miske ochutíme jogurt soľou, korením, citrónovou šťavou, môžeme pridať trochu práškového cukru. Namočenú želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli a cez sitko za stáleho miešania pridáme do zmesi jogurtu.

2. Formu vyložíme potravinárskou fóliou, dáme do nej plátky lososa, nalejeme prvú vrstvu jogurtu, posypeme posekaným kôprom a žeruchou, preložíme kúskami lososa, navrstvíme ďalšiu vrstvu jogurtu a vrch prekryjeme lososom, ktorý prečnieva cez okraje.

3. Dáme na noc do chladničky a potom nakrájame. Podávame s trochou kaviáru, kyslejším ovocím a čerstvým pečivom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha