Recept: Mäsovo-zeleninový koláč so syrom
Sviatočnými dobrotami si môžete spríjemniť aj víkend.
Príprava: 20 minút
Obťažnosť: 2
Pre 10 osôb potrebujeme:
1 000 g mletého mäsa (bravčové, kuracie alebo hovädzie podľa chuti a zvyku)
1 lístkové cesto
1 žemľa, najlepšie deň stará
1 väčšia cibuľa
2 mrkvy
olivový olej
2 PL paradajkového pretlaku
200 ml vývaru
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
1 žĺtok
2 paradajky
bazalka
125 g mozzarelly
Postup:
1. Na olivovom oleji opečieme posekanú cibuľu s pokrájanou mrkvou (na malé kocky), pridáme pretlak, orestujeme, pridáme pomleté mäso, osolíme okoreníme, pridáme papriku, prerestujeme a podlejeme vývarom a dusíme asi 15 minút.
2. Do podusenej zmesi pridáme pomletú namočenú žemľu (môžeme ju namočiť do mlieka alebo do vývaru) a zmiešame.
3. Cesto vyvaľkáme na nie príliš tenko, podľa zapekacej misy. Okraje musíme vytiahnuť troška vyššie, lebo cesto sa pečením stiahne. Vložíme ho do vymastenej zapekacej misy, naplníme zmesou mäsa, okraje cesta potrieme žĺtkom a pečieme 15 minút na 180 °C. Po 15 minútach pridáme na vrch kolieska paradajok, mozzarellu a pečieme ešte 6-8 minút. Ozdobíme čerstvou bazalkou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha