Pripravte si slávne Foie Gras (husaciu pečeň) po slovensky
Šéfkuchár Vojtech Artz radí s prípravou delikatesy - husacej pečene.
Potrebujeme:
- 400 g husacej (kačacej či bravčovej) masti
- 4 krajce domáceho chleba
- 1 červená cibuľa
- 1 čerstvá paprika
- mlieko
- soľ
- čerstvo namleté korenie
Postup:
1. Husaciu pečeň namočíme na noc do mlieka, aby bola jemnejšia a prípadne sme ju zbavili prebytočnej krvi. Vyberieme, osušíme a vyberieme žily. Vložíme do rozpustenej ešte horúcej masti (pečeň musí byť úplne ponorená do masti), zakryjeme a necháme vychladnúť.
2. Pečeň nakrájame na plátky, vložíme do porcelánovej misy a zalejeme sadlom, takto dáme do chladničky. V chlade zaliate masťou vydrží aj niekoľko týždňov.
Podávame na opečenom chlebíku s paprikou a cibuľkou a s malým množstvom husacej masti.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: z knihy Kuchárska elita: Vojto Arzt u vás doma