Presunúť na hlavný obsah

Pestrý zeleninový tanier - ideálne jedlo pre posviatočné chudnutie

Recepty

Zdravé, chutné a osviežujúce je jedlo zo zeleniny, ktoré ocenia najmä dámy po prejedaní sa cez vianočné sviatky. Inšpirujte sa.

Pestrý zeleninový tanier

Potrebujeme:

- 1 červená repa
- 12 malých baby karotiek
- 1 žltá cuketa
- 1 menšia červená cibuľa
- 6 menších reďkoviek
- 4 ks špargle
- jedlé kvety
- petržlenová vňať
- chiso šalátiky
- valeriánka
- rukola a iné šalátiky
- morská soľ
- šťava z 2 limiet
- 70 g agátového medu
- 150 ml olivového oleja extra virgin

Postup:
1. Zeleninu podľa potreby uvaríme, najlepšie každú extra, aby sme dodržali rozdielny čas varenia. Necháme odtiecť a až teraz ošúpeme. Uchováme v teple.

2. V mixéri vymiešame med a limetovú šťavu, olivový olej prilievame postupne, ako keď pripravujeme majonézu.

3. Na každý tanier nalejeme zálievku a dôkladne rozotrieme po takmer celej ploche taniera do kruhu. Zeleninu nakrájanú na rôzne tvary rozdelíme na tanier, obložíme zmesou natrhaných šalátov, bylín a jedlých kvetov. Dochutíme soľou

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: z knihy Kuchárska elita: Vojto Arzt u vás doma