Koniec prejedaniu: Zapečené papriky inak
S nástupom nového roku je dobré prejsť k ľahšiemu stravovaniu.
Neznamená to, že z jedálnička treba vylúčiť mäso, možno stačí pridať viac zeleniny, ovocia, zvoliť zdravšie kombinácie. Pestré jedlo chutí vždy lepšie.
Recept: Zapečené papriky inak
Príprava: 50 minút
Náročnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
500 g Valašského nárezu - jemnej krájanej šunky
papriky
1 cibuľu
2 - 3 tavené syry
2 vaječné bielky
Postup:
1 Plátky šunky pomelieme s cibuľou, primiešame tavené syry (môže byť aj nastrúhaný eidam), 2 vaječné bielky, premiešame, osolíme, okoreníme a naplníme papriky.
2 Takto pripravené naplnené papriky vložíme do pekáča na cibuľový základ a pečieme, až sa na povrchu utvoria hnedé "pľuzgiere".
Náš tip:
Pri pečení nezakrývajte papriku jej vlastným "klobúčikom" so stopkou, ale napríklad plátkom syra. Pri pečení nadobudne peknú zlatistú farbu a chuti celého jedla dodá zaujímavý rozmer.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: VÁHALA