Presunúť na hlavný obsah

Koniec prejedaniu: Zapečené papriky inak

Recepty

S nástupom nového roku je dobré prejsť k ľahšiemu stravovaniu.

Neznamená to, že z jedálnička treba vylúčiť mäso, možno stačí pridať viac zeleniny, ovocia, zvoliť zdravšie kombinácie. Pestré jedlo chutí vždy lepšie.

Recept: Zapečené papriky inak

Príprava: 50 minút
Náročnosť: 1

Pre 4 osoby potrebujeme:
500 g Valašského nárezu - jemnej krájanej šunky
papriky
1 cibuľu
2 - 3 tavené syry
2 vaječné bielky

Postup:
1 Plátky šunky pomelieme s cibuľou, primiešame tavené syry (môže byť aj nastrúhaný eidam), 2 vaječné bielky, premiešame, osolíme, okoreníme a naplníme papriky.
2 Takto pripravené naplnené papriky vložíme do pekáča na cibuľový základ a pečieme, až sa na povrchu utvoria hnedé "pľuzgiere".

Náš tip:
Pri pečení nezakrývajte papriku jej vlastným "klobúčikom" so stopkou, ale napríklad plátkom syra. Pri pečení nadobudne peknú zlatistú farbu a chuti celého jedla dodá zaujímavý rozmer.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: VÁHALA