Víno do mrazničky, do múky bobkový list
Rady si vymieňate dobré kuchynské rady, ktoré sú navyše overené? Zopár pre vás máme aj my.
Mrkva
Vyzerá to tak, že mrkva bude lepšia, ak ju uskladníte kompletne, aj s vňaťou. Opak je však pravdou. Je to práve vňať, ktorá mrkve uberá vlhkosť. Takže najčerstvejšia, stále aromatická a chutná bude, ak ju, naopak, uskladníte bez vňate.
Huby
Ani huby neostanú čerstvé naveky. Aby také boli aj o pár dní, vložte ich do chladničky a prikryte navlhčenou papierovou utierkou.
Tvrdý syr
Už ho nestihnete zjesť a vyhodiť ho nechcete. Môžete ho zamraziť a dokonca ho predtým aj nastrúhať. Po čase ho vyberiete a - bude ako čerstvý.
Vlhká soľ
Ak vám soľ v soľničke zvlhne, ešte ju nevyhadzujte. Skúste do nej vložiť pár zrniek ryže – vlhkosť zo solničky zázračne vysajú.
Bobkový list
Je ako dopravná značka stop pre obilné moly. Vôňu bobkového listu doslova nenávidia. Stačí, ak do krupice, múky či strukovín vložíte jeden bobkový list a nad moľami ste vyhrali.
Vínne kocky
Ostalo vám vo fľaši víno a nechcete ho vyliať ani na silu dopiť? Rozlejte víno do dávkovača kociek a vložte do mrazničky. Vyťahovať ich po kockách môžete v prípade, že trochu vína potrebujete do omáčky alebo marinády.
Zemiaky
Ak vás trápi, že vám pri varení zemiaky vykypia, dajte do nich drevenú varešku. Ak sa ponáhľate a chcete urýchliť proces varenia, pridajte do vody, v ktorej sa varia, kúsok margarínu.
Text: -dz- pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK