Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Stehná v husacej masti

Recepty

Pripravte si mäso, ktoré sa dá dlho skladovať.

Príprava: 24 hodín

Varenie: 3,5 hodiny
Obťažnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
4 husacie (kačacie) stehná
hrubozrnná morská soľ
vetvička tymianu
kôra z 1 pomaranča
1 000 g husacej masti 
čerstvo zomleté čierne korenie

Postup:
1.
Husacie stehná umyjeme a osušíme utierkou. Osolíme, okoreníme, položíme na ne vetvičku tymianu a kôru z pomaranča. Prikryjeme fóliou a necháme marinovať 24 hodín. Stehná potom opláchneme a osušíme.

2. V hrnci roztopíme masť, vložíme do nej stehná, prikryjeme a pomalým varením v rúre pri teplote 125 oC konfitujeme 3,5 hodiny.

3. Takto pripravené stehná môžeme nechať v masti vychladnúť a stuhnúť a takto zakonzervované mäso vydrží v chladničke aj pol roka. Ako príloha sú vhodné uvarené krúpy a kyslá kapusta.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha