Škola varenia: Stehná v husacej masti
Pripravte si mäso, ktoré sa dá dlho skladovať.
Príprava: 24 hodín
Obťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
4 husacie (kačacie) stehná
hrubozrnná morská soľ
vetvička tymianu
kôra z 1 pomaranča
1 000 g husacej masti
čerstvo zomleté čierne korenie
Postup:
1. Husacie stehná umyjeme a osušíme utierkou. Osolíme, okoreníme, položíme na ne vetvičku tymianu a kôru z pomaranča. Prikryjeme fóliou a necháme marinovať 24 hodín. Stehná potom opláchneme a osušíme.
2. V hrnci roztopíme masť, vložíme do nej stehná, prikryjeme a pomalým varením v rúre pri teplote 125 oC konfitujeme 3,5 hodiny.
3. Takto pripravené stehná môžeme nechať v masti vychladnúť a stuhnúť a takto zakonzervované mäso vydrží v chladničke aj pol roka. Ako príloha sú vhodné uvarené krúpy a kyslá kapusta.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha