Výdatný obed za 5 eur! Klobása v kyslej kapuste
Pripraviť chutné a vydatné jedlo v cene do 5 eur je dnes už poriadne umenie. Vyskúšajte náš recept.
Klobása v kyslej kapuste so sušenými slivkami
Potrebujete:
- 500 g klobásy (môže byť aj viacej druhov)
- 1 PL oleja
- 1 veľká cibuľa
- 2 zemiaky
- sušené slivky
- mleté čierne korenie
- soľ
- muškátový oriešok
- 500 g kyslej kapusty
Postup:
1. Na panvici na oleji osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu. Zemiaky tiež nakrájame na malé kocky a opražíme ich na cibuľke, až kým nebudú mäkké. Potom pridáme klobásky, ak sú väčšie, prekrojíme ich na menšie kusy.
2. Na panvicu pridáme kyslú kapustu. Zamiešame a na záver dáme do jedla sušené slivky. Panvicu dáme do vyhriatej rúry na chvíľu zapiecť. Ak treba, ešte predtým všetko podlejeme vodou. Podávame horúce s chlebom alebo zemiakmi.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Pravdu
Foto: SHUTTERSTOCK