Presunúť na hlavný obsah

Chutne a lacno podľa šéfkuchára: Skúste šampiňónový paprikáš

Recepty

"Jedlo nemusí stáť veľa, aby zachutilo a zavoňalo," myslí si Anton Dubický, šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej a člen Gourmet klubu.

Pre čitateľky pripravil chutný a lacný recept, lebo ako sám hovorí: "Aj zopár eur sa pomocou dobrého nápadu môže zhmotniť v kulinárskom zázraku."

Šampiňónový paprikáš so špenátovými haluškami

Potrebujete:
- 150 g špenátu nasekaného na jemno
- 350 g hladkej múky
- 5 vajec
- soľ
- korenie
- muškátový kvet
- 50 g masla
- 1/4 prášku do pečiva
- 500 g čerstvých šampiňónov
- 50 g mletej červenej papriky
- 50 ml oleja
- 100 g cibule
- 200 ml mlieka
- 100 ml smotany 33%
- 150 ml vývaru

Postup:

1. Na oleji speníme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny a orestujeme. Pridáme mletú papriku, zalejeme vývarom a mliekom a necháme povariť. Ďalej pridáme maslo, smotanu a necháme prevrieť do zhustnutia. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

2. Špenát zmiešame s vajíčkami, múkou, soľou, muškátovým kvetom a korením a vypracujeme cestíčko na halušky, ktoré cez sitko pretrieme do horúcej vody a necháme povariť, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme a podávame s paprikášom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Anton Dubický, šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej, člen Gourmet klubu
Foto: Robert Huttner pre Pravdu