Päť vecí, ktoré potrebujete pri lacnom varení
Uvariť chutne a za málo peňazí je čoraz väčšie umenie. Viete, bez čoho sa nezaobídete?
Mleté mäso. Už je to raz tak, ak chceme variť lacnejšie, musíme zvoliť aj lacnejšie suroviny, v tomto prípade mleté mäso z bravčového pliecka, bôčika, krkovičky či odrezkov.
Zemiaky. Chlieb chudobných, ale pri ich kuchynskej úprave sa fantázii medze nekladú, takže aj pokrm zo zemiakov alebo so zemiakmi môže byť chutný a niekedy nechá za sebou aj oveľa drahšie maškrty.
Masť. Starý dobrý tuk z prasaťa nahradí pri pečení olej a neškodí tak, ako nás donedávna učili zástancovia zdravej výživy. Ak si ju pripravíme pri domácej zabíjačke, je aj lacnejšia.
Cesnak. Aby niektoré druhy pokrmov mali svoju chuť a arómu, domáci liečiteľ menom cesnak si v nich musí nájsť svoje nezameniteľné miesto.
Antikorový hrniec. Naschvál uvádzame hrniec antikorový, pretože je úspornejší oproti klasickému smaltovanému riadu. Aj keď vstupné náklady sú vyššie, pri dlhodobom používaní sa vrátia.
Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK