Hovädzina pod zemiakovou kašou - ponúkame ďalší lacný recept
Aj mäsité recepty sa dajú zvládnuť za pár eur. Určite vás nesklame napríklad hovädzina s chutným zemiakovým pyré.
Hovädzina pod zemiakovou kašou
Suroviny:
- 800 g mletého hovädzieho mäsa
- 300 g cibule
- 100 g zeleru
- 300 g mrky
- 80 ml červeného vína
- 60 ml oleja
- 800 ml vývaru
- 15 ml paradajkového pretlaku
- 50 g múky
- soľ
- korenie
- tymian
- zemiaková kaša (1 dávka z prášku)
Postup:
1. Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäso, na kocky nakrájanú zeleninu a dobre orestujeme. Podlejeme vínom, vývarom, pridáme pretlak, koreniny, poprášime múkou a necháme dusiť do zhustnutia asi 45 minút.
2. Kašu zamiešame, naplníme ozdobné vrecúško a nastriekame na zmes, aby bola celá pokrytá. Dáme zapiecť do rúry pri 180 oC asi na 15-20 minút. Hovädzinu môžeme nahradiť aj inými druhmi mäsa.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Anton Dubický, šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej, člen Gourmet klubu
Foto: Robert Huttner pre Pravdu