Presunúť na hlavný obsah

Babičkine dobroty: Cícerové placky s krúpami

Recepty

Babičky zostarnú, ale ich kuchyňa nikdy.

František Kriššák:

"Babičky zostarnú, ale ich kuchyňa nikdy. Jednoduché džatky s mliekom, rezance s opraženou krupicou, zakáľačkové špeciality a stovky ďalších dobrôt určite vyhrávajú aj nad tým najslávnejším šéfkuchárom."

Príprava: 20 minút
Pečenie: 7 minút
Obťažnosť: 1

Pre 4 osoby potrebujeme:
300 g cícera
60 g krúp
2 vajcia
5 strúčikov cesnaku
3 PL hladkej múky
1 KL polievkového korenia
rasca
mleté čierne korenie
soľ

Postup:
1. Cícer necháme vo vode napučať. Prepláchneme ho v studenej vode. V hrnci s trochou soli a celou rascou uvaríme cícer takmer domäkka. Scedíme a prudko ochladíme studenou vodou.
2. Do misy vsypeme cícer, uvarené krúpy, pridáme surové vajcia, prelisovaný cesnak, múku, korenie a soľ. Vymiešame na kašu.
3. Lyžicou ukladáme do rozpáleného tuku, roztlačíme a vypražíme po obidvoch stranách.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Jedlo pripravil: František Kriššák, šéfkuchár hotela Club v Kežmarku
Foto: magazín Varecha