Babičkine dobroty: Cícerové placky s krúpami
Babičky zostarnú, ale ich kuchyňa nikdy.
František Kriššák:
Príprava: 20 minút
Pečenie: 7 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
300 g cícera
60 g krúp
2 vajcia
5 strúčikov cesnaku
3 PL hladkej múky
1 KL polievkového korenia
rasca
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
1. Cícer necháme vo vode napučať. Prepláchneme ho v studenej vode. V hrnci s trochou soli a celou rascou uvaríme cícer takmer domäkka. Scedíme a prudko ochladíme studenou vodou.
2. Do misy vsypeme cícer, uvarené krúpy, pridáme surové vajcia, prelisovaný cesnak, múku, korenie a soľ. Vymiešame na kašu.
3. Lyžicou ukladáme do rozpáleného tuku, roztlačíme a vypražíme po obidvoch stranách.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Jedlo pripravil: František Kriššák, šéfkuchár hotela Club v Kežmarku
Foto: magazín Varecha