Škola varenia: Hrachové guľky so syrom
Krok za krokom: pripravte si jednoduchú pochúťku.
Príprava: 30 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
350 g suchého hrachu
60 g tvrdého syra
1 vajce
1 PL oleja
strúhanka
soľ
mleté čierne korenie
olej na vyprážanie
Postup:
1. Hrach uvaríme v 1,5 l vody domäkka. Uvarený scedíme a necháme vychladnúť.
2. Do vychladnutého hrachu primiešame lyžicu oleja, soľ, korenie, vajce, postrúhaný syr a strúhanku podľa potreby, aby bola masa dostatočne hustá.
3. Formujeme z nej malé guľky, ktoré vyprážame v rozohriatom oleji dozlata. Vhodnou prílohou je čerstvý šalát z paradajok a rukoly.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Jedlo pripravil: František Kriššák, šéfkuchár hotela Club v Kežmarku
Foto: magazín Varecha