Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Hrachové guľky so syrom

Recepty

Krok za krokom: pripravte si jednoduchú pochúťku.

Príprava: 30 minút

Vyprážanie: 7 minút
Obťažnosť: 1

Pre 4 osoby potrebujeme:
350 g suchého hrachu
60 g tvrdého syra
1 vajce
1 PL oleja
strúhanka
soľ
mleté čierne korenie
olej na vyprážanie

Postup:
1.
Hrach uvaríme v 1,5 l vody domäkka. Uvarený scedíme a necháme vychladnúť.

2. Do vychladnutého hrachu primiešame lyžicu oleja, soľ, korenie, vajce, postrúhaný syr a strúhanku podľa potreby, aby bola masa dostatočne hustá.

3. Formujeme z nej malé guľky, ktoré vyprážame v rozohriatom oleji dozlata. Vhodnou prílohou je čerstvý šalát z paradajok a rukoly.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Jedlo pripravil: František Kriššák, šéfkuchár hotela Club v Kežmarku
Foto: magazín Varecha