Presunúť na hlavný obsah

Recept: Šošovicový tanier s vajíčkom

Recepty

Oprášte babičkine recepty a pripravte si zdravý sobotný obed.

Príprava: 10 minút

Varenie: 35 minút
Obťažnosť: 1

Pre 4 osoby potrebujeme:
250 g hnedej šošovice
60 g cibule
250 g mrkvy
600 g zemiakov
1 PL masla
250 ml kokosového mlieka
500 ml vývaru
1 PL karí korenia
soľ
mleté čierne korenie
4 vajcia
rôzne bylinky na ozdobu

Postup:
1. Šošovicu namočíme do studenej vody a necháme ju (najlepšie niekoľko hodín) napučať. Cibuľu, mrkvu aj zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Rozohrejeme maslo a opražíme na ňom cibuľu s mrkvou.
2. Potom pridáme scedenú šošovicu i zemiaky, všetko zalejeme zeleninovým vývarom (môže byť aj z kvalitnej kocky) a dusíme takmer domäkka. Podľa potreby prilievame vodu. Do zmesi pridáme kokosové mlieko a karí, všetko dovaríme domäkka, osolíme a okoreníme.
3. Vajcia uvaríme na hniličku. Schladíme ich v studenej vode, olúpeme a rozkrojíme. Šošovicovo-zeleninovú zmes rozdelíme na taniere, pridáme vajcia a ozdobíme bylinkami.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Jedlo pripravil: František Kriššák, šéfkuchár hotela Club v Kežmarku
Foto: magazín Varecha