Recept: Zemiakové korýtka s bryndzou
Pre prípravu očerstvenia pre hostí sa môžete inšpirovať aj receptami od babičky.
Príprava: 30 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby porebujeme:
4 zemiaky (400 g)
olej
100 g bryndze
80 g masla
mletá červená paprika
100 g oravskej slaniny
cibuľka (pažítka)
Postup:
1. Surové zemiaky v šupke dobre umyjeme, prerežeme po dĺžke, vnútro vydlabeme a upečieme.
2. Vychladnuté plníme bryndzovou plnkou, ozdobíme hrebienkom opraženej slaninky a nasekanou pažítkou alebo zelenou mladou cibuľkou.
3. Plnka: bryndzu, maslo a červenú papriku vymiešame dohladka.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Jedlo pripravil: František Kriššák, šéfkuchár hotela Club v Kežmarku
Foto: magazín Varecha