Francúzska kuracia polievka podľa Vojta Artza
Pripravte si chutnú a výdatnú polievku.
Francúzska kuracia polievka
Potrebujeme:
- 4 PL olivového oleja
- 1 veľkú olúpanú cibuľu nakrájanú na hrubo
- 3 olúpané strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
- 1 malú červenú papriku nakrájanú na kocky
- 1 malú zelenú papriku nakrájanú na kocky
- 2 stredne veľké cukety, pozdĺžne rozpolené a nakrájané na plátky
- 1 ČL sušeného majoránu
- 300 ml paradajkového pretlaku alebo šťavy
- 1,2 l hydinového vývaru
- 180 g rezancov tagliatelle
- 450 g kuracích pŕs bez kože a kosti nakrájaných na kocky
- štvrť lyžičky soli
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
1. Vo veľkom hrnci rozpálime olej a osmažíme na ňom cibuľu. Pridáme cesnak a miešame ešte minútu. Pridáme červenú a zelenú papriku, zakryjeme a za občasného miešania 5 minút dusíme. Potom pridáme cuketu a majorán a dusíme ešte asi 7 minút, až cukety zmäknú.
2. Prilejeme paradajkový pretlak a hydinový vývar. Privedieme do varu. Pridáme cestoviny, nakrájané kura, potom zmiernime teplotu a pod pokrievkou varíme miernym varom 5-8 minút. Dochutíme soľou a štipkou korenia.
Tip: Cukety iba dôkladne umyjeme, ale neočistíme (ponecháme aj zelenú šupu). Cestoviny môžeme uvariť aj extra v osolenej vode, niekedy nám totiž cestoviny varené priamo v polievke môžu polievku zakaliť.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: z knihy Vojto Artz u vás doma