Panenka s tuniakovou majonézou - to je mňamka!
Šéfkuchár Vojto Artz odporúča chutnú bravčovú panenku s tuniakovou majonézou. Takto si ju pripravíte.
Bravčová panenka s tuniakovou majonézou
Potrebujeme:
- 400 g bravčovej panenky
- hrubozrnnú soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
- vetvičku rozmarínu
- 3 bobkové listy
- 200 g majonézy
- 100 g tuniaka v oleji
- balsamico bianco
- 50 g sardel v oleji
- 50 g kapár v náleve
Postup:
1. Očistenú, umytú a osušenú panenskú sviečkovicu osolíme, okoreníme (čerstvo mletou soľou a korením), zabalíme do bobkových listov a rozmarínu, polejeme olivovým olejom a pevne zabalíme do potravinárskej fólie.
2. Panenku varíme v paráku pri teplote 80 °C asi 15-20 minút podľa hrúbky mäsa. Len tak ostane vnútri krásne ružová. Necháme vo fólii voľne vychladnúť.
3. Vymiešame tuniaka s majonézou a pridáme pár kvapiek vínneho octu alebo citrónovej šťavy. Sardely a kapary najemno nasekáme a zmiešame s olivovým olejom a bielym balsamicom, vytvoríme akúsi emulziu.
4. Do stredu taniera dáme tuniakovú omáčku, dookola rozložíme tenké pláty mäsa, polejeme tapenádou z kapár a sardeliek.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: z knihy Vojto Artz u vás doma