Presunúť na hlavný obsah

Päť vecí, ktoré potrebujete k mäsovým pochúťkam

Recepty

Mäso je jednou zo základných potravín a častou súčasťou našich kuchárskych počinov. Čo by ste mali vyskúšať, prípadne čo potrebujete na prípravu mäsitých jedál?

Jahňacina.

V našich končinách sa na toto chutné a popri rybacine hádam aj najzdravšie mäso neoprávnene zabúda. Pritom má aj na Slovensku svoju tradíciu, veď chov oviec patril u nás ku klasickým zdrojom obživy. 

Kuchynský nôž.
Kvalitné nože nesmú v poriadnej kuchyni chýbať, najmä pri príprave mäsa potrebujeme dobre nabrúsený nástroj. Dnes sú v ponuke obchodov nielen oceľové, ale napríklad aj nože keramické či z rôznych zliatin.

Čili paprička.
Poriadni jedáci majú väčšinou v obľube štipľavé jedlá. Pikantnosť im zabezpečia práve čili papričky. Ak to s korením preženieme, je dobré zapiť jedlo pohárom mlieka.

Horčica.
Tradičná pochutina v našej kuchyni. Slúži nielen ako príloha k rôznym pokrmom, ale veľmi dobre dochutí aj mäso, či ho už pripravujeme dusením alebo pečením.

Zázvor.
Svojou príjemnou pikantnou chuťou vhodne dopĺňa mäsité jedlá a obohacuje ich o látky podporujúce trávenie. Čoraz častejšie ho využívajú aj naše gazdinky.

Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK