Päť vecí, ktoré potrebujete k mäsovým pochúťkam
Mäso je jednou zo základných potravín a častou súčasťou našich kuchárskych počinov. Čo by ste mali vyskúšať, prípadne čo potrebujete na prípravu mäsitých jedál?
Jahňacina.
Kuchynský nôž.
Kvalitné nože nesmú v poriadnej kuchyni chýbať, najmä pri príprave mäsa potrebujeme dobre nabrúsený nástroj. Dnes sú v ponuke obchodov nielen oceľové, ale napríklad aj nože keramické či z rôznych zliatin.
Čili paprička.
Poriadni jedáci majú väčšinou v obľube štipľavé jedlá. Pikantnosť im zabezpečia práve čili papričky. Ak to s korením preženieme, je dobré zapiť jedlo pohárom mlieka.
Horčica.
Tradičná pochutina v našej kuchyni. Slúži nielen ako príloha k rôznym pokrmom, ale veľmi dobre dochutí aj mäso, či ho už pripravujeme dusením alebo pečením.
Zázvor.
Svojou príjemnou pikantnou chuťou vhodne dopĺňa mäsité jedlá a obohacuje ich o látky podporujúce trávenie. Čoraz častejšie ho využívajú aj naše gazdinky.
Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK