Recept: Čokoládové láskanie - Valentínska maškrta
Jednoduchým receptom potešíte partnera.
Marián Žuffa, šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach:
Príprava: 20 minút
Varenie: 10 minút
Obťažnosť: 3
Pre 4 osoby potrebujeme:
200 g kvalitnej čokolády
2 vajcia
100 ml 33% smotany
práškový cukor
Postup:
1. Čokoládu nasekáme na malé kúsky a dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Oddelíme bielky od žĺtkov. Zo žĺtkov spolu s cukrom vymiešame krém a bielky vyšľaháme na sneh.
2. Do roztopenej čokolády postupne pridávame smotanu a žĺtky. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh.
3. Nadýchanú penu odložíme do chladničky. Vychladenú penu servírujeme do pohárov, dekorujeme kúskami sušienok a hoblinkami čokolády.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Recept pripravil: Marián Žuffa, šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach
Text a foto: magazín Varecha