Presunúť na hlavný obsah

Recept: Čokoládové láskanie - Valentínska maškrta

Recepty

Jednoduchým receptom potešíte partnera.

Marián Žuffa, šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach:

"Dezert musí vyvolávať túžbu po niečom výnimočnom. Je zlatou bodkou a  vyvrcholením stolovania, najmä na Valentína. Dokáže to niečo spoľahlivejšie ako čokoláda, káva a ovocie?"

Príprava: 20 minút
Varenie: 10 minút
Obťažnosť: 3

Pre 4 osoby potrebujeme:
200 g kvalitnej čokolády
2 vajcia
100 ml 33% smotany
práškový cukor

Postup:
1. Čokoládu nasekáme na malé kúsky a dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Oddelíme bielky od žĺtkov. Zo žĺtkov spolu s cukrom vymiešame krém a bielky vyšľaháme na sneh.
2. Do roztopenej čokolády postupne pridávame smotanu a žĺtky. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh.
3. Nadýchanú penu odložíme do chladničky. Vychladenú penu servírujeme do pohárov, dekorujeme kúskami sušienok a hoblinkami čokolády.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Recept pripravil: Marián Žuffa, šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach
Text a foto: magazín Varecha