Presunúť na hlavný obsah

Rady do kuchyne

Recepty

V kuchyni je vždy s čím poradiť.

Pomocník strúhadlo

Do lineckého cesta tuk či maslo nastrúhame na hrubom strúhadle, aby sme si uľahčili miesenie. Rovnakým postup volíme pri iných cestách, osobitne pri ceste na závin. Robíme tak vtedy, keď si zabudneme pripraviť včas suroviny a použijeme maslo priamo z chladničky, ktoré je na spracovanie príliš tuhé.

Pozor na vlhkosť
Ak pripravujeme vlastnoručne zamiesenú pizzu, slané koláče či šatôčky, ozdobíme ich až krátko pred pečením. Keď totiž kladieme na cesto studené suroviny (paradajky, salámu, paradajkový pretlak, kečup...), mohlo by pri dlhšom státí navlhnúť.

Ako jesť grapefruit
Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a obe polovice vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme kôru vo vnútri, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.

Ryžový vývar poslúži
Vodu z uvarenej ryže nevylievajte. Ak chcete mať krásne rovné obrusy a po použití klasického škrobu sú nepríjemne hrubé a drapľavé, vlejte túto vodu do posledného plákania. Látka bude držať tvar a bude príjemná a mäkká.

Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK