Recept: Malinová romantika
Sviatok zamilovaných sa skončil, romantické dezerty si môžete dopriať aj naďalej.
Príprava: 20 minút
Pre 2 osoby potrebujeme:
60 g čerstvých alebo mrazených malín
2 PL kryštálového cukru
40g vanilkového cukru
2 PL rumu
200 g mascarpone
500 ml 33% smotany
10 g plátkovej želatíny
malinový sirup
Postup:
1. Do smotany primiešame vanilkový cukor, 1 PL rumu a postupne primiešavame mascarpone. Hmotu vymiešame na hladký krém.
2. Na dno pohára naukladáme maliny, ktoré prelejeme vrstvou krému. Ďalšiu vrstvu dezertu tvoria maliny spolu so želé, ktoré sme si pripravili z rozpustenej želatíny, sirupu, rumu a malín.
3. Podľa potreby dosladíme cukrom. Hotový dezert necháme vychladiť. Dekorujeme čerstvou mätou alebo medovkou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha