Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Smotanovo-čokoládové dueto

Recepty

Každý deň s dezertom može byť sviatkom.

Príprava: 10 minút

Obtiažnosť: 1

Pre 2 osoby potrebujeme:
250 g kyslej smotany
2 balíčky vanilkového cukru
1 banán
detské piškóty
čokoládový topping
100 ml čiernej kávy

Postup:
1.
Kyslú smotanu vymiešame spolu s vanilkovým cukrom. Do pohára dáme prvú vrstvu smotany. Druhú vrstvu tvoria piškóty, ktoré namáčame v káve.

2. Tretiu vrstvu tvorí opäť smotana a štvrtú na kolieska nakrájané plátky banánu. Poslednú vrstvu tvorí opäť smotana.

3. Dezert necháme vychladiť. Pred podávaním ozdobíme čokoládovým toppingom.

Vareškov tip:
Ak chcete mať tento dezert originálnejší, použite namiesto detských piškót domáce. Smotanu môžete nahradiť dobrým smotanovým jogurtom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha