Tuniak v štýle tataki - pochúťka od šéfkuchára
"Cestoviny nie sú talianskym vynálezom, ale ázijským," hovorí Tomáš Szabados, kuchár boutique hotela Mama´s v Bratislave. Pripravil pre vás jednu zo špecialít.
Tuniak v štýle tataki
Potrebujeme:
- 320 g čerstvého tuniaka
- 40 ml olivového oleja
- 5 g korenia Togarashi
- 20 g soba rezancov
- 120 g klíčkov Mungo
- 10 g zmesi sezamových semiačok
- 20 g tapiokovej múčky
- 1 pomaranč
- 1 grapefruit
- 1 limetka
- 100 ml sójovej omáčky
Príprava:
1. Omáčka: Z pomaranča, limetky a grepu vytlačíme šťavu a spolu so sójovou omáčkou ju povaríme v hrnci asi tri minúty. Potom zahustíme tapiokovou múčkou, precedíme a necháme v chladničke vychladnúť.
2. Tuniaka ochutíme korením togarashi a sprudka opečieme zo všetkých strán na panvici, aby ostala ryba vnútri krásne červená. Potom ju nakrájame na plátky. Uvarené cestoviny zmiešame s klíčkami mungo a omáčkou ponzu. Ozdobíme pažítkou a sezamom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Tomáš Szabados, kuchár boutique hotela Mama´s v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu