Suši pochúťky, ktoré (nie) sú dobré pre vašu líniu
Aj vy ste prepadli mánii japonskej kuchyne a suši? Vedzte, že aj jednotlivé druhy chutných dibrôt však môžu mať rozličné účinky na našu figúru.
ÁNO
Áno môžete povedať aj wasabi, ktoré je plné antioxidantov a obsahuje látky, ktoré napomáhajú fungovaniu iných účinných vitamínov a minerálov v tele. Napríklad brokolici a jej protirakovinovým účinkom.
Sashimi je typ suši, ktoré je mimoriadne vhodnou pochúťkou. Je takmer bez sacharidov, podáva sa bez ryže či extra príloh. Skrátka ide o chutný kus mäska.
Vegetariánske suši s avokádom, uhorkou či morskými riasami sú chutné, výdatné a zdravé. Pokiaľ budú pripravené v hnedej (celozrnej) ryži, ešte lepšie.
Áno platí aj pre zázvor, ktorý väčšina z nás odkladá pri objednávke suši menu bokom. Zázvor obsahuje draslík, mangán, horčík či množstvo antioxidantov.
NIE
Jarné rolky dochrumkava osmažené nepatria k jedlám, ktoré vaša línia privíta. Nasiaknuté olejom nie sú veľmi zdravé a padnú zaťažko aj vášmu žalúdku.
Nehovoríme ultimatívne nie, ale zvažujte množstvo sójovej omáčky. Vysoký obsah soli neprospieva nášmu tráviacemu, ani kardiovaskulárnemu systému. Mnohé reštaurácie už ponúkajú sójové omáčky so zníženým obsahom soli.
Nie je to síce bežná ponuka suši menu, ale aj tam sa už dostala majonéza. Vy ju vynechajte.
Text: gj, pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK