Horúce maliny - to je sladká dobrota!
Niet jednoduchšieho dezertu ako horúce maliny. A navyše, je to naozaj pochúťka.
Horúce maliny
Potrebujeme:
- 0,7 kg mrazených malín
- 0,1 kg cukru
- 0,01 l vodky
- Vanilková zmrzlina
Postup:
Na panvici roztopíme cukor, keď začne hnednúť, prilejeme vodku a trocha vody. Chvíľu povaríme, aby sa karamel úplne roztopil, pridáme maliny a chvíľu povaríme, aby sa maliny poriadne prehriali. Miešame zľahka, aby sme maliny úplne nerozbili. Podávame s vanilkovou zmrzlinou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Marek Petrán, šéfkuchár reštaurácie Elesko v Modre
Foto: Robert HÜttner pre Pravdu