Presunúť na hlavný obsah

Grilované pečienky potešia jazýček, pridajte aj inováciu v podobe čatní

Recepty

Šéfkuchár Marek Petrán prináša recept na chutné pečienky, ktorým netradičný prvok dodá jablkové čatní.

Grilované pečienky s jablkovým čatní

Potrebujeme:
- 500 g bielej vykŕmenej kačacej pečienky
- 400 g jabĺk
- 100 g medu
- 0,03 l octu
- chlieb
- soľ
- korenie
- brusnicový kompót

Postup:
1. Pečienku opláchneme, vložíme na 6 hodín do slaného mlieka. Vyberieme, opláchneme a osušíme. Takto pripravenú pečienku nakrájame na menšie kusy, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na suchej panvici z oboch strán.

2. Jablkové čatní – jablká ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci zohrejeme med, ocot, soľ, korenie, vložíme jablká a chvíľu podusíme. Môžeme podávať teplé alebo studené.

3. Podávame s hriankou, jablkovým čatní a brusnicovým kompótom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Marek Petrán, šéfkuchár reštaurácie Elesko v Modre
Foto: Robert HÜttner pre Pravdu