Grilované pečienky potešia jazýček, pridajte aj inováciu v podobe čatní
Šéfkuchár Marek Petrán prináša recept na chutné pečienky, ktorým netradičný prvok dodá jablkové čatní.
Grilované pečienky s jablkovým čatní
Potrebujeme:
- 500 g bielej vykŕmenej kačacej pečienky
- 400 g jabĺk
- 100 g medu
- 0,03 l octu
- chlieb
- soľ
- korenie
- brusnicový kompót
Postup:
1. Pečienku opláchneme, vložíme na 6 hodín do slaného mlieka. Vyberieme, opláchneme a osušíme. Takto pripravenú pečienku nakrájame na menšie kusy, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na suchej panvici z oboch strán.
2. Jablkové čatní – jablká ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci zohrejeme med, ocot, soľ, korenie, vložíme jablká a chvíľu podusíme. Môžeme podávať teplé alebo studené.
3. Podávame s hriankou, jablkovým čatní a brusnicovým kompótom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Marek Petrán, šéfkuchár reštaurácie Elesko v Modre
Foto: Robert HÜttner pre Pravdu