Maldivy priamo vo vašej kuchyni: Raha Vadoo karí
S takýmito receptami si vyčarujete exotickú atmosféru aj za vašou prestretou tabuľou.
Raha Vadoo karí s grilovaným kuracím mäsom
Marinovanie: 12 hodín
Príprava: 40 minút
Náročnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
30 g rahavadoo kari pasty (karí pasta)
200 ml kokosového mlieka
20 g palmového cukru
10 ml citrónovej šťavy
50 g kuracích stehien
20 g zemiakov
10 g šalotky
koriander (na ozdobu )
sušené čili (na ozdobu)
80 g basmati ryže
10 g zázvoru
10 g cesnakového pyré (v olivovom oleji rozmiešame prelisovaný cesnak)
zmes indických korenín
Postup:
1 Kuracie stehná niekoľko hodín prev prípravou namočíme do marinády zo zmesi indických korenín a oleja.
2 Do pripraveného hrnca dáme olivový olej, nasekanú šalotku, zázvor, cesnakové pyré a kari pastu. Všetko spolu orestujeme a zalejeme kokosový mliekom. Necháme variť cca 20 minút, kým nedosiahneme hustú konzistenciu.
3 Zmes následne precedíme a dochutíme palmovým cukrom a citrónovou šťavou. Zemiaky nakrájame na kocky vložíme na plech, ktorý sme si omastili olejom. Osolíme, okoreníme a dáme zapiecť do rúry pri 190 stupňoch na 12 minút.
4 Pred podávaním ugrilujeme marinované kuracie stehná, nakrájame a vložíme do kari pasty spolu s upečenými zemiakmi.
Náš tip:
Ako ozdobu môžeme použiť vyprážanú šalotku. Podávame s koriandrom a varenou basmati ryžou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Zdeno Gáfrik pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Michal Konrád z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave
Foto: CITADELA