Presunúť na hlavný obsah

Maldivy priamo vo vašej kuchyni: Raha Vadoo karí

Recepty

S takýmito receptami si vyčarujete exotickú atmosféru aj za vašou prestretou tabuľou.

Raha Vadoo karí s grilovaným kuracím mäsom

Marinovanie: 12 hodín
Príprava: 40 minút
Náročnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
30 g rahavadoo kari pasty (karí pasta)
200 ml kokosového  mlieka
20 g palmového cukru
10 ml citrónovej šťavy
50 g kuracích stehien
20 g zemiakov
10 g šalotky
koriander (na ozdobu )
sušené čili (na ozdobu)
80 g basmati ryže
10 g zázvoru
10 g cesnakového pyré (v olivovom oleji rozmiešame prelisovaný cesnak)                       
zmes indických korenín

Postup:
1
Kuracie stehná niekoľko hodín prev prípravou namočíme do marinády zo zmesi indických korenín a oleja.
2 Do pripraveného hrnca dáme olivový olej, nasekanú šalotku, zázvor, cesnakové pyré a kari pastu. Všetko spolu orestujeme a zalejeme kokosový mliekom. Necháme variť cca 20 minút, kým nedosiahneme hustú konzistenciu.
3 Zmes následne precedíme a dochutíme palmovým cukrom a citrónovou šťavou. Zemiaky nakrájame na kocky vložíme na plech, ktorý sme si omastili olejom. Osolíme, okoreníme a dáme zapiecť do rúry pri 190 stupňoch na 12 minút.
4 Pred podávaním ugrilujeme marinované kuracie stehná, nakrájame a vložíme do kari pasty spolu s upečenými zemiakmi.

Náš tip:
Ako ozdobu môžeme použiť vyprážanú šalotku. Podávame s koriandrom a varenou basmati ryžou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Zdeno Gáfrik pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Michal Konrád z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave
Foto: CITADELA