Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Poľovnícky guláš s čučoriedkami

Recepty

Pri príprave diviny nesmie chýbať ovocie.

Príprava: 25 minút

Dusenie: 120 minút
Obťažnosť: 2

Pre 4-6 osoôb potrebujeme:
1000 g srnčieho mäsa z pliecka alebo krku
100 g bravčovej masti
1 veľká cibuľa
mleté čierne korenie
soľ
hladká múka na zahustenie
mletá červená paprika
vývar na podlievanie
4 zrnká čierneho a nového korenia
2 bobkové listy
2 vetvičky tymianu
100 g paradajkového pretlaku
150 ml červeného vína
čerstvé čučoriedky

Postup:
1.
Srnčie mäso umyjeme a pokrájame na kúsky. V miske k mäsu pridáme paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie a dobre premiešame.

2. Na bravčovej masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú zmes mäsa a dobre orestujeme na cibuľovom základe. Pridáme lyžičku červenej papriky a podlejeme červeným vínom a vývarom s korením.

3. Mäso dusíme do mäkka, pred koncom dusenia šťavu zahustíme hladkou múkou, dochutíme a necháme prevrieť. Servírujeme v stolovom kotlíku, podávame s čerstvými čučoriedkami a zdobíme čerstvými bylinkami. Podávame s chlebom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha