Presunúť na hlavný obsah

Recept: Hríbový guláš v bochníku

Recepty

Aj bez mäsa bude guláš výborne chutiť.

Príprava: 15 minút

Dusenie: 40 minút
Obťažnosť: 1

Pre 4-6 osôb potrebujeme:
1 800 g čerstvých hríbov
100 g bravčovej masti
300 g cibule
sladká červená paprika
250 g paradajkového pretlaku
soľ
mleté čierne korenie
100 g hladkej múky
500 ml sladkej smotany

Postup:
1.
Na masti opražíme cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie, sladkú červenú papriku a podlejeme vývarom. Nakoniec pridáme nakrájané čerstvé hríby a dusíme. Potom pridáme sladkú smotanu, v ktorej rozhabarkujeme hladkú múku  a ešte trochu povaríme.
2. Servírujeme v bochníku malého chlebíka, z ktorého odkrojíme vrch - klobúčik a vnútro vydlabeme. Nalejeme doň guláš, ozdobíme čerstvou vňaťou kučeravého petržlenu a preložíme odkrojený klobúčik chleba. Takto pripravený bochníček položíme na tanier a guláš môžeme vychutnávať.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha