Recept: Hríbový guláš v bochníku
Aj bez mäsa bude guláš výborne chutiť.
Príprava: 15 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4-6 osôb potrebujeme:
1 800 g čerstvých hríbov
100 g bravčovej masti
300 g cibule
sladká červená paprika
250 g paradajkového pretlaku
soľ
mleté čierne korenie
100 g hladkej múky
500 ml sladkej smotany
Postup:
1. Na masti opražíme cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie, sladkú červenú papriku a podlejeme vývarom. Nakoniec pridáme nakrájané čerstvé hríby a dusíme. Potom pridáme sladkú smotanu, v ktorej rozhabarkujeme hladkú múku a ešte trochu povaríme.
2. Servírujeme v bochníku malého chlebíka, z ktorého odkrojíme vrch - klobúčik a vnútro vydlabeme. Nalejeme doň guláš, ozdobíme čerstvou vňaťou kučeravého petržlenu a preložíme odkrojený klobúčik chleba. Takto pripravený bochníček položíme na tanier a guláš môžeme vychutnávať.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha